Składniki:
- 750 gr-1 kg ziemniaków
- jedna duża marchewka ( niekoniecznie)
- 1 jajko
- 2 łyżki masła
- pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy, następnie jeszcze ciepłe miksujemy na puree, dodałam do nich jedną startą na małych oczkach marchewkę(niekoniecznie, dałam dla koloru). Dla koloru możemy też dodać sok z buraka lub szpinak. Do ostudzonej masy dodajemy 1 jajko, 2 łyżki masła, pieprz. Mieszany dokładnie żeby nie było grudek.
Ziemniaki gotujemy, następnie jeszcze ciepłe miksujemy na puree, dodałam do nich jedną startą na małych oczkach marchewkę(niekoniecznie, dałam dla koloru). Dla koloru możemy też dodać sok z buraka lub szpinak. Do ostudzonej masy dodajemy 1 jajko, 2 łyżki masła, pieprz. Mieszany dokładnie żeby nie było grudek.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz