środa, 27 listopada 2013

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i warzywami



Składniki:

- mała puszka tuńczyka (80 gr)
- ok 50 gr ugotowanego ryżu brązowego
- pół puszki kukurydzy
- pół puszki fasolki czerwonej
- 3 małe ogórki konserwowe
- pół papryki
- szczypiorek
- pół czerwonej cebuli
-pietruszka
- sól
- pieprz
- majonez i jogurt (niekoniecznie)

Przygotowanie:

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Wrzucamy do miseczki ryż, pół puszki kukurydzy i pół puszki fasolki czerwonej. Dodajemy do tego pokrojone drobno ogórki, paprykę i cebulę. Dodajemy odsączonego tuńczyka. Dorzucamy do tego posiekany szczypiorek i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy także dodać majonez lub majonez light zmieszany z jogurtem.

Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz