Składniki:
- mała puszka tuńczyka (80 gr)
- ok 50 gr ugotowanego ryżu brązowego
- pół puszki kukurydzy
- pół puszki fasolki czerwonej
- 3 małe ogórki konserwowe
- pół papryki
- szczypiorek
- pół czerwonej cebuli
-pietruszka
- sól
- pieprz
- majonez i jogurt (niekoniecznie)
Przygotowanie:
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Wrzucamy do miseczki ryż, pół puszki kukurydzy i pół puszki fasolki czerwonej. Dodajemy do tego pokrojone drobno ogórki, paprykę i cebulę. Dodajemy odsączonego tuńczyka. Dorzucamy do tego posiekany szczypiorek i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy także dodać majonez lub majonez light zmieszany z jogurtem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz