środa, 12 marca 2014

Camembert z salami w cieście francuskim


No to testujemy ze streetcom i turkiem :) Tu wykorzystałam serek Turek Aksamitny Camembert naturalny. Dzień wcześniej zanim dostałam serki robiłam tą samą wersje, ale z Turkiem z pieprzem.

Składniki:
 (z podanej ilości wyjdzie około 12-15 szt)

- 1 serek Turek Aksamitny Camembert naturalny(lub z pieprzem, jeśli lubimy bardziej ostre)
- 4 plasterki salami ( w zależności od tego jakie mamy salami, moje było dosyć duże)
- ciasto francuskie

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o wielkości około 8-9 cm. Na to układamy kawałki serka

Salami kroimy w trójkąciki, i podczas sklejania dodajemy po 2 kawałki salami ( salami możemy również zawinąć w rulonik, ale w tym przypadku musi ono być bardzo cienko pokrojone). Nasze saszetki sklejamy łapiąc za brzegi znajdujące się po skosie, pilnując żeby salami znajdowało się pośrodku.



Tak przygotowane saszetki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (zgodnie z opisem na opakowaniu) i pieczemy zgodnie z czasem na opakowaniu lub do zarumienienia.

Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz