niedziela, 6 października 2013

Pierś z kurczaka z mozzarellą, szynką parmeńską i pesto


Składniki:

- 2 małe piersi z kurczaka
- mozzarella
- 6 plasterków szynki parmeńskiej
- pieprz cytrynowy
- sos pesto

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka dzielimy na równe części, u mnie wyszło 6 kawałków. Delikatnie je rozbijamy i posypujemy pieprzem cytrynowym, odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie podsmażamy na łyżce oliwy na złoty kolor. Na podsmażonego kurczaka układamy plasterek mozzarelli i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni do momentu aż mozzarella się rozpuści. Po tym wyjmujemy na talerz kurczaka i przykrywamy plasterkiem szynki parmeńskiej. Układamy obok lub na kurczaku sos pesto.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz