niedziela, 17 listopada 2013

Tortilla z salami


Składniki:

-Tortilla (gotowy placek)
-sałata masłowa
-serek naturalny typu Twój smak
-ser żółty
-ser pleśniowy Lazur żółty
-papryka(miałam trzy kolory:pomarańczowy, żółty i czerwony)
-salami pepperoni

Przygotowanie:

Tortille smarujemy serkiem, na to układamy sałatę masłową(może być inna, ale z tą najlepiej smakuje). Następnie kładziemy na to żółty ser, salami, na to ser lazur i papryki.

Następnie bardzo ciasno zawijamy tortille, zawijamy folią aluminiową i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie kroimy w plasterki i serwujemy.

Smacznego:)

1 komentarz:

  1. Pycha, lubię takie dania, robilam podobnie, zapiekane roladki z tortilli |(wg ,kuchni lidla,), z salami, szynką, mozzarellą i serem, mniam :)

    OdpowiedzUsuń