poniedziałek, 24 marca 2014

Pierś z kurczaka w cieście francuskim z Turkiem brie pieprzowym



Składniki:

- 1 płat ciasta francuskiego
- 1 pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
-6-8 szt pomidorów suszonych
-ok 15 szt oliwek
-Turek brie pieprzowy

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w male kotleciki, przyprawiamy i delikatnie podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto francuskie kroimy na pół, i układamy na to kurczaka. Na to kładziemy pomidory suszone oraz oliwki pokrojone w paseczki.
na to kładziemy pokrojonego w paski Turka brie z pieprzem, a boki ciasta kroimy w paseczki

Następnie przekładamy je na przemian. Tak przygotowane danie wstawiamy do piekarnika i pieczemy zgodnie z przepisem na opakowanie do zrumienienie ciasta.

Smacznego:)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz