wtorek, 10 czerwca 2014
Sałatka z brokułem
Sałatka ta idealnie sprawdza się jako lunch do pracy, na kolacje też jest super rozwiązaniem.
Składniki:
- ok 15 różyczek brokuła(użyłam mrożonego)
-ok 10-12 szt pomidorków cherry
-2 jajka
-około 5 cm łodygi selera naciowego
-1 mała czerwona cebula
-sól
-pieprz
-jogurt naturalny
-2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Gotujemy jajka, jeśli dodamy do wody dużo soli, potem nie będziemy mieli problemu z ich łatwym obraniem. Gotujemy również brokuła, nie rozgotujmy go. Ostygniętego brokuła dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do miseczki. Do tego dodajemy jajka pocięte na średniej wielkości kawałki oraz podzielone na ćwiartki pomidorki cherry. Następnie dorzucamy pociętego w cienkie paseczki selera naciowego i drobno pokrojona cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc do lodówki. Przed samym podaniem możemy polać sałatkę sosem jogurtowo-czosnkowym(do około 100-150 ml jogurtu dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i mieszamy).
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz