Składniki:
- 1 opakowanie tortellini z szynką parmeńską
-około 10-15 plastrów szynki gotowanej z kurczaka
- pół pęczka szczypiorku
- pół świeżej papryki czerwonej
-pół świeżej papryki żółtej
- około 10 cm pora
- starty ser żółty (nie pamiętam ile dałam, ale tylko tak do tzw. smaku)
-jogurt naturalny
-majonez light
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Szynkę paprykę i pora kroimy w kostkę, siekamy szczypiorek i trzemy ser. Wszystko mieszamy razem. Dodajemy jogurt i majonez ze zdecydowaną przewagą jogurtu. Oczywiście jeśli lubimy bardziej "majonezowo" nic nie stoi na przeszkodzie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz