czwartek, 13 czerwca 2013
Pizza z rukolą i szynką parmeńską
Składniki:
gotowe ciasto do pizzy
rukola
mozzarella ok 100 g
ok. 10 pomidorków cherry
4-6 plasterków szynki parmeńskiej
puszka całych pomidorów
oregano
sól
pieprz
czosnek
bazylia
Przygotowujemy sos. Pomidory rozdrabniamy blenderem na sos. doajemy sól, pieprz, czosnek, oregano i bazylię do smaku.
Na cieście rozprowadzamy sos, układamy pocięte pomidorki cherry i wstawiamy do nagrzanego na 220 stopni piekarnika na ok 8-10 min.
Następnie wyjmujemy pizze i posypujemy startą mozzarellą i wstawiamy do piekarnika na kolejne 3-5 minut.
Wyjmujemy z piekarnika i mamy już prawie przygotowaną pizze. Układamy na niej jeszcze rukolę i porwaną szynkę parmeńską.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz